16 december: Open huis & kerstmarkt

11 december 2017

De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede. Op de plek waar vroeger weefgetouwen stonden en later de Polaroid instantklaar films werden gemaakt vind je nu een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten. Op zaterdag 16 december openen we onze deuren. Er is voor jong tot oud iets te beleven: een hippe kerstmarkt, muziek, dans, theater, kunst, workshops, sportclinics en eten & drinken. De toegang is gratis.

De voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat 39-49 in Enschede bestaat uit 4 fabrieksgebouwen en is in de afgelopen jaren volledig omgetoverd tot een bruisende plek waar verschillende organisaties en ondernemers een plek hebben. Op zaterdag 16 december openen zij van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren voor het publiek.

Wat is er allemaal te doen?
Struin over het nieuw aangelegde binnenterrein langs de kraampjes van de hippe kerstmarkt. Bewonder de expositie van de kunstenaars van Stichting ARTwekkelo en maak een lego bouwwerk in het bouwlab van Miljata. Bekijk de preview van voorstelling ‘Doorgefokt’ van Theatermakerij Enschede. Geniet van de verschillende keukens met eten zonder poeha van de Twentsche Foodhal. Overwin jezelf en leg een klimparcours af bij Cube Bouldergym of verwonder je over tricks bij de skatedemonstratie van Skatepark de Fabriek. Laat je rondleiden door het Lab of de Doka bij Room Escape en volg de workshop ‘Lichaamstaal’, ‘Beelddenken’ of ’Timemanagement’ van Custom Solution. Sla een homerun bij de honkbalclinic van MK Baseball & Softball of bekijk de taekwondo demo door Budo Aykac. Volg de workshop ‘Inclusieve maatschappij, diversiteit en mensenrechten’ van The Youth Company of wandel door het creatieve ondernemersbolwerk van Workspace4U. Bekijk de schermdemonstratie van D.S.V. Gascogne. Gooi je heupen los bij de dansworkshops van GLO Entertainment Live en laat jouw creativiteit zien bij de graffiti demonstratie en -workshop door Element X Customs. Of laat het kind in jou bovenkomen in de trampolinehal van Bounz. En dit is nog maar een deel van het programma, er is nog veel meer te beleven!

Afterparty in Twentsche Foodhal
Na het Open Huis is er vanaf 17.00 uur tot in de late uurtjes een afterparty met lekkere muziek in de Twentsche Foodhal.

Wanneer: 16 december van 12.00 – 17.00 uur, aansluitend afterparty in de Twentsche Foodhal
Waar: Performance Factory, Hoge Bothofstraat 39, Enschede (voormalige Polaroidfabriek)
Meer informatie: www.performancefactory.nl

 De toegang tot het open huis, de kerstmarkt & de afterparty is gratis!