Allereerste film van De Maakers opgenomen in de PF

30 juli 2020

Omdat de theatervoorstelling in april en juni niet door kon gaan door de coronamaatregelen, hebben De Maakers hun eerste voorstelling ‘Orpheus – durf jij los te laten?’ omgewerkt tot een film van 25 minuten, opgenomen in de ateliers op de Performance Factory.

De jongeren van De Maakers tonen in de film hun eigen kijk op het Orpheus-verhaal, een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur. De ideeën van de jongeren, de teksten en de muziek zijn vervolgens door tekstschrijver Jibbe Willems, componist Thijs Borsten en regisseurs Karine Roldaan en Robert Baarda verwerkt tot een theatervoorstelling en daarna tot de film.

Nederlandse Reisopera en de Theatermakerij Enschede
De Maakers is een samenwerking tussen de Nederlandse Reisopera en de Theatermakerij Enschede: een kweekvijver voor jong theatertalent van 15 tot 25 jaar uit Oost-Nederland. De Maakers spelen, zingen en musiceren zelf in een nieuwe muziektheatervoorstelling die ze maken met een aantal theaterprofessionals. De muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het thema van een van de operaproducties van de Reisopera in dat seizoen.

Prachtig resultaat
De Nederlandse Reisopera en de Theatermakerij Enschede zijn ontzettend trots op het resultaat. Benieuwd naar de film? Bekijk hem hieronder!