A Sentimental Journey

Terug naar agenda
7 april 2019 14:00

De Performance Factory is een plek met een rijke historie. Op zondag 7 april krijgt u van 14.00 tot 18.00 uur een ‘kijkje in de keuken’ van gebouw Zuid. Tijdens A Sentimental Journey is er aandacht voor de historie en de transformatie van de voormalige fabriek. Stichting Art Twekkelo opent deze middag haar expositie met beelden van toen en nu. Ook kunt u genieten van muziek, dans en theater. Voor een lekker hapje en drankje in de sfeer van weleer opent de Twentsche Foodhal haar deuren.

Van textiel, naar Polaroid en Performance Factory
A Sentimental Journey, oftewel een sentimentele reis door de tijd, vormt deze middag de rode draad. De titel verwijst naar het rijke textiel- en polaroidtijdperk van de Performance Factory. Vanaf 1908 ratelden in gebouw Zuid de weefgetouwen van Nico ter Kuile & Zonen N.V. die hier textiel maakte onder de naam Nicolientje. In de jaren ’60 kreeg fotografie er een nieuwe betekenis toen Polaroid er haar intrek nam.

Het programma
Stichting Art Twekkelo opent deze middag haar expositie die de architectuur van de voormalige textiel- en Polaroidfabriek en andere bijzondere beelden laat zien. Ook vertellen BCT Architectuur  en Eveline Lulofs Interieurontwerp iets over de het ontwerp en de inrichting van gebouw Zuid. En men kan deze middag genieten van muziek, dans en theater. Zo maakt Bigband Apollo uit Goor een muzikale reis door de tijd. En laat GLO Entertainment Live dansmoves zien uit de vroegere jaren. Theatermakerij Enschede speelt scenes uit de voorstelling IK VERZET van Theater Na De Dam. Op 4 mei aanstaande is de Performance Factory namelijk ook de locatie voor Theater Na De Dam. Voor eten en drinken in de sfeer van weleer kunnen bezoekers terecht in de Twentsche Foodhal. Ook worden er deze middag een aantal rondleidingen georganiseerd. En kunt u de documentaire ‘Instant Dreams’ bekijken, een film over de betekenis van Polaroid. Deze middag wordt georganiseerd door partijen van de Performance Factory: Stichting Art Twekkelo (SART), GLO Entertainment Live, Theatermakerij Enschede, PopScool Twente en Twentsche Foodhal. De toegang is deze middag gratis. De expositie wordt gesponsord door BCT architecten, KP Interieur, Haafkes, Klein Poelhuis en Polaroid Originals!