Gratis workshopdag Kunstbende

Terug naar agenda 12 januari 2019

Net als vorig jaar organiseert Theatermakerij vanuit Kunstbende Overijssel, samen met een aantal partners uit Enschede, een vette workshopdag voor ALLE categorieën.

Deze workshops zijn bedoeld voor jou om kennis te maken met Kunstbende, of om gewoon eens uit te proberen. Gratis en voor niets. Geen verplichting om je aan te melden voor Kunstbende, maar je moet je wel even aanmelden voor een workshop:

HOE ZIET DE DAG ERUIT?
11:00 uur Opening @ Concordia
12:00 uur Workshops deel 1
13:30 uur Pauze (zelf lunch meenemen)
14:00 uur Workshops deel 2
15:30 uur Pauze
16:00 uur Afsluiting @ Concordia
17:00 uur Einde

EN WAT DOE JE DAN PRECIES TIJDENS ZO’N WORKSHOP?

DANS
Het maken van een eigen dans of choreografie kun je best zelf. Toch? Tijdens deze workshop leer je meer over het maken van je eigen dans, hoe je op het podium staat en hoe je je publiek én de jury kunt inpakken door een overtuigende dans neer te zetten.

DJ
Beginnend DJ of al wat verder ontwikkeld? Geen probleem! Tijdens deze DJ workshop ga jij samen met Elwin Rumplmair (DJ, Producer en docent op ArtEZ) bezig met alles wat met het DJ-vak te maken heeft.

EXPO
Deel 1 – Expositie kijken en schilderen
In het eerste deel van deze workshop ga je naar een Expositie in het Rijksmuseum van Twente. Je mag één werk uitzoeken en zelf een nieuwe, verbeterde versie schilderen waarbij je bezig gaat met verschillende schildertechnieken, samen met een kunstenaar.

Deel 2 – Praktijk, tips & tricks, oefenen met materialen
In het tweede deel van deze workshop ga je kunstwerken van de Kunstenaar zelf bekijken, mag je vragen stellen over zijn werk en waarom hij dingen doet zoals hij doet. Daarnaast ga je zelf experimenteren met verschillende tekenmaterialen. De kunstenaar zal rondlopen om tips te geven.

FASHION
Deel 1 – Rondleiding textieldrukkerij, zelf logo maken
In het eerste deel van deze workshop krijg je een rondleiding door een textieldrukkerij waar je meer ziet en leert over textiel en bewerking ervan. Je mag zelf een logo maken en deze ook sjabloneren.

Deel 2 – Modefotografie en uitstraling van jouw collectie
In het tweede deel van deze workshop ga je kijken naar modefotografie en de trens daarbinnen. Je mag je eigen bedrukte textiel zelf fotograferen en gaat in Photoshop bezig met het beeld dat je wilt uitstralen met jouw textiel.

FILM
Tijdens deze workshop ga jij bezig met het maken van een storyboard, leer je wat voor type films er zijn en ga je bezig met filmen.

MUZIEK
Houd jij van Muziek en wil je dit ook zelf maken? Zing je zelf, speel je een instrument of zit je zelfs al in een band? Kom dan naar deze muziekworkshop. We gaan met een hele groep muzikanten muziek maken en nieuwe dingen leren zoals een nummer maken, of met nieuwe mensen samen een liedje coveren.

TAAL
Heb jij altijd al willen leren hoe je teksten schrijft? Of schrijf je zelf al teksten, maar wil je nog beter worden? Of wil je weten hoe je je teksten het beste kunt voordragen?

Tijdens deze workshop ga jij samen met Mark de Greef (rapper en spoken word artiest) bezig met het schrijven én voordragen van eigen geschreven teksten, verhalen, raps, poëzie en meer.

THEATER
Een workshop volledig gericht op theaterspel en conceptontwikkeling door Nadieh Graumans-Tichelaar. Waar begin je, hoe maak je je stuk nog beter en wat doe je ter voorbereiding op je act. Doe mee aan de workshop om erachter te komen.

WELKE PARTNERS ER MEEDOEN?
•Concordia Enschede
•De Theatermakerij Enschede
•Theater Sonnevanck
•Metropool Enschede
•Roombeek Cultuurpark, hieronder vallen onder andere de Museumfabriek en het Rijksmuseum Twenthe.
•Kaliber Kunstenschool
•Wilmink Theater

Hopelijk heb jij er net zoveel zin in als wij, tot zaterdag 3 november.

Aanmelden via:
https://kunstbende.nl/agenda/workshopdag-voor-alle-categorieen-concordia-enschede/