Masterclass ‘Jij kan het Ook’! – Theatermakerij

Terug naar agenda 15 april 2018

Op zondag 15 april geeft Esther Erdtsieck-Blaaser, schrijfster van ‘Jij kan het Ook!’ een masterclass voor leerkrachten en theaterdocenten.

Jij kan het ook!
‘Jij kan het ook!’ bevat meer dan 200 drama-opdrachten die direct toepasbaar zijn in dramalessen aan kinderen. Handig verdeeld in drie doelgroepen: 4-6 jarigen, 7-9 jarigen, 10-12 jarigen zodat de lesstof aansluit bij de leeftijd van de leerlingen.
Per doelgroep is de lesstof onderverdeeld in gangbare thema’s. In de lessen komen diverse drama-opdrachten voor: o.a. warming-ups, emoties, scènes maken en tekstgebruik. Iedere les heeft een drama-doel, iedere opdracht heeft een algemeen leerdoel en deze staan duidelijk aangegeven zodat de docent precies weet waar hij mee bezig is.
Bij het boek is een CD inbegrepen met speciaal gecomponeerde muziekstukken. Liedjes om op mee te spelen, ingesproken geleide fantasieën en sfeermuziek als ondersteuning van spelopdrachten

Masterclass
De basis van deze masterclass, die van 10.30-15.00 uur duurt, is de lesstof uit het bijbehorende boek. Op deze dag gaan we dieper op de lesstof in en werken we met variaties van het bestaande materiaal. De interactie met collega deelnemers maakt deze dag tot een inspirerende en waardevolle aanvulling op het boek.
Iedere deelnemer ontvangt een boek en CD van ‘Jij kan het Ook!’ en een certificaat met bewijs van deelname.

Prijs inclusief boek: €65
VOOR VRAGEN EN AANMELDEN: MAIL NAAR INFO@THEATERMAKERIJENSCHEDE.NL