Mindfulness voor kinderen – 8 weekse training

Terug naar agenda 25 september 2018

Er is veel drukte in en om ons heen en we krijgen op een dag nogal wat informatie te verwerken. Kinderen en jongeren hebben vaak ‘een vol hoofd’ en spanning in hun lijf, net als volwassenen. Ze moeten de hele dag van alles, kunnen zich niet goed concentreren, zijn onrustig en moe. Tijdens de 8-weekse mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’ leren kinderen en jongeren om even te stoppen met doorgaan en met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment.

Tijdens de mindfulnesstraining leren kinderen en jongeren vaardigheden die ze hun hele leven kunnen gebruiken: jezelf tot rust brengen, luisteren naar de seintjes van je lijf, gevoelens opmerken en toelaten, je beter concentreren, benoemen en begrijpen van gedachten en op jezelf vertrouwen. Ook leren ze hoe ze altijd terug kunnen gaan naar hun ademhaling en wat de adem ze eigenlijk kan vertellen. Een groot deel van de training bestaat uit het ontwikkelen van vriendelijke aandacht, voor jezelf én anderen.

De training is geschikt voor ieder kind dat soms last heeft van spanning, vermoeidheid, een hoofd vol (pieker)gedachten, rusteloosheid en/of boze, verdrietige of angstige gevoelens. Mindfulness is ook geschikt voor kinderen die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals je bent. Daarnaast hebben kinderen die slecht in slaap kunnen vallen, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of (hoog)gevoelig zijn, baat bij de training.

Wanneer? 25 september, 2 – 9 – 16 – 30 oktober, 6 – 13 – 20 november. |
Voor wie? Kinderen van 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar.
Inschrijven? Geef jouw kind(eren) op en klik hier.