Twentsche Foodhal: Wijncursus SDEN3

Terug naar agenda 23 januari 2018

Voor de wijnliefhebber met enige voorkennis van wijn.

Deze cursus geeft u een brede kennis van wijn en gaat uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige sfeer. In acht avonden leert u:
•wijnen kennen uit alle belangrijke wijngebieden in de wereld
•Verdieping van kennis over wijnen in de klassieke wijnwereld
•Verdieping van kennis over wijnen uit de nieuwe wijnwereld
•het proeven en beoordelen van wijn
•het herkennen van karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden
•de diverse wijnbereidingsmethoden, de zogenaamde vinificatie
•kwaliteitsverschillen herkennen
•meer over uw smaak en het selecteren van wijn
•alles over wijnwetgeving en wijnetiketten
•het combineren van wijn/spijs; om nog meer te genieten van wijn

De opleiding bereidt u voor op het examen voor het landelijk erkende Wijnbrevet (SDEN 3). U bent natuurlijk niet verplicht examen te doen. Wanneer u verder wilt gaan met de opleiding SDEN4 (Vinoloog van de Wijnacademie) is een diploma SDEN3 een verplichte toelatingseis.

Niveau

Gezien het niveau van de cursus is er wel een bepaalde basiskennis nodig. De cursus is zowel geschikt voor wijnliefhebbers als professionals Ervaring leert dat cursisten die de Cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) hebben gedaan deze cursus beter afronden. Bij deze cursus hoort wel aardig wat zelfstudie (totaal rond de 60 uur). Om die reden wordt de stof verdeeld over 8 cursus avonden.

Het wijnproeven

Ariva Wijnbeleving is onafhankelijk en hoeft geen wijnassortiment te promoten, hierdoor zult u verschillende wijnen proeven. Tijdens deze cursus proeft u circa 70 wijnen. De wijnen kopen wij in bij diverse wijnwinkels, wijnimporteurs en – een enkele keer – direct van de producent.

Cursusboek

Het cursusboek “Ik weet veel van wijn” is in 2017 geheel nieuw geschreven en aangepast aan de huidige veranderingen in de wijnwereld. Het boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen.Studie/lezen is voor hen die wijnexamen willen doen vanaf het begin aan te bevelen. Ik raad aan om de lesstof die we gaan behandelen vooraf door te lezen en zoveel mogelijk ervaring op te doen in het wijnproeven (bijvoorbeeld door het vormen van proefgroepen of het bijwonen van proeverijen).

Kosten € 485,- per persoon incl.. wijnen, hand outs en glaswerk, excl. cursusboek. Het cursusboek kost € 38,50 en is te bestellen via wijn.nl

Cursus locatie: Twentsche Foodhal Enschede

Cursusdata: 23 januari, 6 februari, 20 februari, 13 maart, 3 april, 17 april, 24 april, 8 mei 2018

De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en duren doorgaans tot 22.15-22.30 uur