Expositie “Ongekend Talent”

16 november 2023

Maak je klaar voor de Geluk in Beweging Expositie met het thema “Ongekend Talent” in de Performance Factory in Enschede!
Misschien ben je al bekend met de recente documentair reeks ‘Ongekend Talent’ van RTV Oost. Deze serie heeft als inspiratiebron gediend voor deze bijzondere expositie.

De titel “Ongekend Talent” staat voor meer dan alleen kunst; het draait om het ontdekken van kansen en mogelijkheden. Met de gedachte dat beperkingen nooit mogen bepalen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Laat je betoveren door de prachtige kunstwerken van voormalig revalidanten, topsporters en bekende Nederlanders.

Kunst is grenzeloos! Het moedigt ons aan om te dromen, vrij te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wil je je horizon verbreden en geïnspireerd raken? Dan nodigen we je van harte uit voor de opening van de expositie!

Locatie:
Twentsche Foodhal – Performance Factory
Hoge Bothofstraat 39a, 7511 ZA Enschede

GELUK IN BEWEGING ONGEKEND TALENT is een initiatief van de Maartens Foundation in samenwerking met de Performance Factory – Twentsche Foodhal en Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Doorlooptijd van de expositie:
De expositie is voor het grote publiek te zien van 18 november t/m 10 december in de Performance Factory Enschede.

Openingstijden:
Ma-vr   09:00-20:00 uur
Zat        16:00-21:00 uur
Zo         14:00-21:00 uur

 

Overige Geluk in Beweging events

 • Workshop schilderen
  Woensdag 22 november

Tijdens deze workshop word je begeleid door medewerkers activiteitentherapie van Roessingh Centrum voor Revalidatie. Zij geven uitleg over schilderen met een beperking en dagen je uit om zelf iets te maken. Het doel van deze workshop is om jou te laten ervaren dat je, met of zonder beperking, in korte tijd iets verrassends kunt creëren en resultaat kunt zien.

Je kunt je aanmelden via de mail op: info@maartensfoundation.nl.

Ontvangst deelnemers   13:45 uur
Start workshop 1             14:00 uur
Start workshop 2            15:30 uur
Einde workshop             17:00 uur

 

 • Geluk in Beweging Café – Bijzondere verhalen met Dione de Graaff 
  Woensdag 29 november

Tijdens deze avond gaan voormalig topsporters Wout Brama, Erben Wennemars, Youri Mulder en Rob Harmeling in gesprek en delen ze persoonlijke of bijzondere momenten tijdens en na hun sportcarrière. Onder leiding van Dione de Graaf worden boeiende thema’s besproken zoals dromen najagen en durven veranderen. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Inloop       19.00 uur
Aanvang   19.30 uur
Einde         21.30 uur

 

 • Workshop verborgen kracht van functioneel ademhalen
  Woensdag 6 december

Tijdens deze praktische workshop leer je over goed en functioneel ademhalen. Je krijgt inzicht in de chemie achter ademhaling en leert over thema’s als hyperventilatie en stress. Ook worden slimme ademtips gedeeld.

Je kunt je aanmelden via de mail op: info@maartensfoundation.nl

Ontvangst deelnemers  19.00 uur
Start workshop               19.30 uur
Einde workshop             21.00 uur

 

 • Geluk in Beweging Café & Presentatie Geluk in Beweging Challenge 2024
  Zaterdag 9 december

Dit evenement biedt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met kunstenaars en de makers van de expositie. Ook wordt op deze dag de Geluk in Beweging Challenge 2024 gepresenteerd door Rob Harmeling, voormalig profwielrenner en ploegleider van Tour de Tietema. De Challenge is een fietstocht die bestaat uit vijf etappes door heel Nederland, met als doel aandacht te vragen en geld in te zamelen ter ondersteuning van voormalige revalidant bij het vinden van nieuw werk.

Tijdschema
Inloop                                                                                   12.00 uur
Interactie met de makers                                                 12.30 tot 14.30
Aanvang presentatie Geluk in Beweging Challenge   15.00 – 15.45
Einde                                                                                    17.00 uur

Klik hier voor de expositie folder