Maak kennis met…. Solid Work

1 oktober 2018

Solid Work is een van de partners in gebouw Zuid en houdt zich bezig met grafisch ontwerp in de ruimste zin van het woord. Of het nu gaat om een nieuw(e) beeldmerk, huisstijl, verpakking, brochure of website. De man achter Solid Work is Raimond Jongbloed.

Hoe is je interesse voor het vak ontstaan?
Als kind was ik altijd aan het knippen en plakken en ik was gek op tekenen. Daarnaast ben ik gek op auto’s en autosport. Als jonge jongen werkte ik in een plaatwerkerij waar ik meehielp met het schuren van auto’s.
Ik ging hiervoor al naar school, maar heb toch de switch gemaakt naar het grafische vak. Vanuit die interesses ben gaan ik studeren in Almelo en later aan de Kunstacademie in Utrecht. En tijdens mijn stage bij diverse reclamebureaus kwam ik in aanraking met één van de eerste Macbooks en zag wat er allemaal mogelijk was. Toen wist ik zeker dat ik van vormgeven mijn vak wilde maken. Ondanks dat ik weinig digitale kennis had, was ik leergierig en pakte ik dingen snel op.

Wanneer besloot je om ondernemer te worden?
Ik werkte als dtp-er/vormgever bij diverse werknemers, maar kreeg het ook steeds drukker met privé-opdrachten. Toen besloot ik deels voor mezelf te gaan werken. Dat kon gelukkig in overleg met mijn werkgever. In 1998 ontstond Solid Work. In 2011 verhuisde ik naar de Spinnerij Oosterveld, ook een oude textielfabriek waar diverse ondernemers gevestigd zijn. Daar richtte ik met drie andere ondernemers ‘Hey Boy Hey Girl’ op. Wij maken originele geboortekaartjes: van vintage en retro tot grappig en leuk of mooi en bijzonder. Er is voor elk wat wils! Meer weten? Kijk op www.heyboyheygirl.nl.

En toen ging je naar de Performance Factory. Hoe kwam dat zo?
Ik werk veel samen met Jan-Gert Kamping van JK Creations (ook te vinden in gebouw Zuid). Ik ben het creatieve brein en Jan-Gert doet de technische kant. Denk dan bijvoorbeeld aan het laseren van kleine drukoplages. Jan-Gert zat midden in het centrum, dit was niet erg efficiënt en de bereikbaarheid was lastig. Samen zijn we gaan kijken naar andere locaties in Enschede. En van het een kwam het ander. Jan-Gert en ik delen nu samen één ruimte.

Wat vind je van gebouw Zuid? En hoe ervaar je je nieuwe plek?
Het is een heerlijke creatieve plek midden in het centrum van Enschede. Je merkt dat het bruist van de (creatieve) energie. Met Jan-Gert is er een perfecte klik. Zo hebben we dezelfde muzikale interesse, dus zetten dan ook regelmatig een lekker muziekje op.

Wat is jouw ambitie binnen de PF?
Ik hoop ook andere partners beter te leren kennen door eens bij elkaar binnen te lopen en een praatje te maken. Wie weet wat er ontstaat… Het lijkt me ook heel gaaf om samen met een jong team mooie dingen te maken. Samen weet je meer en kun je elkaar uitdagen. Loop gerust eens binnen, de koffie staat altijd klaar!