Performance Factory geeft leerlingen AOC Enschede kijkje in de keuken

1 februari 2018

De Performance Factory en AOC Oost Enschede zijn onlangs een unieke samenwerking aangegaan. Talentontwikkeling is het sleutelwoord dat hen samenbrengt. De Performance Factory geeft leerlingen die het vak Verwerking Agrarische Producten volgen de gelegenheid om mee te doen aan kookworkshops en kennis op te doen bij diverse ondernemers in de Performance Factory. Hiermee brengt het AOC haar studenten in verbinding met de stad en krijgen zij een goed beeld van hun toekomstige beroepspraktijk.

De vijf werelden van AOC Oost
VMBO-leerlingen van het AOC Oost volgen één van de drie leerwegen; basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg. Na het tweede leerjaar kunnen zij kiezen voor een van de vijf ‘werelden’ waarin ze zich kunnen ontwikkelen: levend, groen technisch, actief, creatief en gezond. Zij worden voorbereid op het maken van een keuze voor een beroepsopleiding op het MBO. Het aantal keuzevakken wordt komend jaar uitgebreid van 9 naar 14. Denk aan vakken als: EHBO, webshop, sport en bewegen. Het AOC wil met de uitbreiding van dit keuzevakkenpakket haar leerlingen zoveel mogelijk kennis van het vak en alles wat erbij komt kijken, geven.

Workshops en rondleidingen
Elke vrijdagmiddag zijn er leerlingen welkom in de kookstudio van de Twentsche Foodhal, een van de partijen in gebouw Zuid van de Performance Factory. Zij krijgen hier letterlijk een kijkje in de keuken, door sfeer te proeven, te leren over gezonde producten en samen pure gerechten te bereiden.

Daarnaast verhuurt Workspace4U, ondernemer in gebouw Oost, een van haar ruimtes als klaslokaal.
AOC-docenten kunnen hier lesgeven. Leerlingen krijgen dan ook de gelegenheid met ondernemers in gesprek te gaan. Theorie en praktijk komen zo op inspirerende wijze samen. Mark Nijenmanting, directeur van AOC-Enschede: “Wij kozen voor deze samenwerking omdat we onze leerlingen in verbinding willen brengen met de omgeving. Maar bovenal willen we ze inspireren, een leuke tijd geven en zo optimaal mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Zo kunnen ze straks een goede keuze maken bij doorstroming naar het MBO. Gezondheid en beweging, maar ook ambacht zijn twee belangrijke pijlers van De Performance Factory, waar wij heel goed bij aansluiten. Wij zien uitbreiding van onze samenwerking in de toekomst zeker zitten en blijven hierover in gesprek.”