Wat is de PF

Performance factory

De Performance Factory staat op een bijzondere locatie: het voormalige Polaroid fabrieksterrein in het hart van Enschede, in de wijk Bothoven en vlakbij het centraal station. De voormalige polaroidfabriek is in het bezit van Woningcorporatie Domijn. De Performance Factory bestaat uit 4 gebouwen: hal Oost, Zuid, Noord en West. Er gebeurt van alles, kom snel een keer kijken!

GESCHIEDENIS

De Performance Factory is gevestigd op het voormalige Polaroid fabrieksterrein in hartje Enschede.

In eerste instantie is de fabriek op het terrein gebruikt als decor van de rijke textielindustrie van Twente. Daarna werden in de fabriek polaroidcamera’s gerepareerd en instantklaar films geproduceerd.

Op het huidige terrein zie je nog vele invloeden en gebruikssporen uit het verleden terug. Denk bijvoorbeeld aan de oude schoorsteen op het dak. Maar ook de prachtige buitengevel met originele bouwstenen of sporen van houtskool in de ruimte waar men vroeger stookte voor de oude schoorsteen.

Benieuwd hoe het terrein er tegenwoordig uit ziet? Kom een kijkje nemen!

SAMENWERKEN VANUIT EEN GROEIMODEL

Uniek is dat er geen dichtgetimmerd masterplan aan de Performance Factory ten grondslag ligt, maar dat er wordt gewerkt vanuit een groeimodel. Samen met partners, ondernemers en buurtbewoners krijgt de Performance Factory vorm. Door samenwerking ontstaat er meerwaarde en vullen commerciële en niet-commerciële activiteiten elkaar aan.

DEELNEMENDE ORGANISATIES EN ONDERNEMERS

De volgende participanten zijn vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Performance Factory: Het Stedelijk Lyceum, Innosport, Muziekschool Twente, Pro-F, Radar Elixer, Skateboard vereniging de Fabriek, SPASS, Stichting Art Twekkelo (SART), Woningcorporatie Domijn en Cube Bouldergym. Daarnaast zijn er vele organisaties en ondernemers bijgekomen.

DOELGROEPEN: ONZE AMBASSADEURS

Onze klanten: de Performance Factory is er voor iedereen, van jong tot oud. We richten ons met name op Enschede en omgeving, waarbij we vooral ook mensen uit de direct omliggende wijken willen betrekken. Organisaties en ondernemers: in alle soorten en maten, van groot tot klein, van startups tot de gevestigde orde. Zij staan open om elkaar te versterken en elkaar groei, maar ook ruimte te gunnen. Ze zijn betrokken bij de maatschappelijke activiteiten en dragen hun steentje bij. Samen zijn al deze mensen ambassadeurs voor de Performance Factory die ervoor zorgen dat het concept verder kan groeien.

DE LOCATIE

De voormalige Polaroid fabriek is een unieke locatie, die met haar industriële uitstraling sfeer creëert en mensen inspireert. Het ligt in het hart van Enschede, vlakbij het centrum en centraal station. De Performance Factory wordt onderdeel van het kloppend hart van de wijk de Bothoven, dat de omliggende buurten sociaal en fysiek met elkaar bindt.

Vragen? Stel ze gerust

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoge Bothofstraat 31-49
7511 ZA Enschede